Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ


31η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ  ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ –
ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-11/9/2011 στον Γιους Κάμπο Ρεθύμνου, μεταξύ Σπηλίου και Γερακαρίου
Εορτασμός 50 χρόνων από την ίδρυση του Ε.Ο.Σ. Ρεθύμνου.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Σήμερα 10-11/9/2011 συμμετέχουμε όλοι οι ορειβατικοί σύλλογοι της Κρήτης εδώ στον Γιους Κάμπο Ρεθύμνου , στην ετήσια  ορειβατική μας συνάντηση, που διοργανώθηκε από τον Ορειβατικό σύλλογο Ρεθύμνου .
          Ο σκοπός της συνάντησής μας είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της ορειβατικής οικογένειας της Κρήτης , η γνωριμία με νέους ορειβάτες και η διάδοση των ιδεωδών και των αρχών των ορειβατικών συλλόγων σε όλους τους κατοίκους του νησιού μας , περισσότερο όμως στους νέους και νέες που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου.
          Ολοι οι ορειβατικοί σύλλογοι πρέπει να είμαστε προπομποί όλων των οργανώσεων για το περιβάλλον και να προστατεύουμε τον τόπο κατοικίας των ζώων και τις όποιες ενέργειες γίνονται κατά της φύσης. Δεσμευόμαστε για την διασφάλιση της οικολογικής αξίας και του φυσικού χαραχτήρα των ορεινών περιοχών και των αναρριχητικών πεδίων παγκοσμίως, που συνεπάγεται την προστασία των επαπειλούμενων ειδών χλωρίδας, πανίδας, τα οικοσυστη-ματά τους και το τοπίο.
          Καταγγέλλουμε  όλους εκείνους τους ψευτοπολιτικούς, που για ψηφοθηρικούς  λόγους, αφήνουν τους διάφορους καπεταναίους κτηνοτρόφους, να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον με παράνομες υλοτομίες, πρίνων-πεύκων και άλλων δένδρων ,είτε για τροφή των ζώων τους, είτε για δημιουργία βοσκοτόπων. Καταγγέλλουμε την άτολμη και καταστροφική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που έχουν επιτρέψει την φυλάκιση των αγρίων ζώων και την σταδιακή εξαφάνισή τους, μέσα σε περιορισμένες ζώνες παράνομων περιφράξεων, σε όλη την Κρήτη , καθώς και την δέσμευση και οικιοποίηση μεγάλων δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων πάνω στους ορεινούς όγκους, από κάποιους ασυνείδητους κτηνοτρόφους. Καταγγέλλουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες που παίζοντας μπαλάκι η μία με την άλλη δεν μπορούν να επιβάλουν τον νόμο, επιτρέποντας την περίφραξη φαραγγιών και  περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους, ακόμη και περιοχών που έχουν ενταχθεί σε Ευρωπαϊκά προγράμματα NATURA, καθώς  και τη υπερβόσκηση καταστρέφοντας σιγά σιγά την χλωρίδα μεγάλων περιοχών διαταράσσοντας  έτσι όλο το οικοσύστημα των περιοχών αυτών. Kαταγγέλλουμε όλους τους υπαλλήλους εκείνους, των δασικών υπηρεσιών που με την δικαιολογία ότι κάνουν μελέτες πυροπροστασίας της φύσης , δημιουργούν δρόμους πάνω σε ορεινές περιοχές, οι οποίοι, το μόνο που χρησιμεύουν είναι να διευκολύνουν συγκεκριμένους κτηνοτρόφους, για να βόσκουν –αν βόσκουν- τα αιγοπρόβατά τους μέσα από τα 4Χ4 και όλους εκείνους τους βαπτισμένους εκδρομείς που πάνε λέει στο βουνό με το αυτοκίνητό τους, για να φάνε τις πριζόλες τους , καθώς και μερικούς ασυνείδητους κυνηγούς και να γεμίσουν πλαστικά όλο τον χώρο που κατασκηνώνουν.
          Χαιρετίζουμε  όλους εκείνους που μέσα από τον χώρο που ζούν, μέσα από το περιβάλλον εργασίας τους, μέσα από τις υπεύθυνες θέσεις που κατέχουν δίνουν το δικό τους αγώνα για να βρούν το δρόμο τους όλα τα παραπάνω.
          Ζητούμε από την πολιτεία δια των εκπροσώπων της Βουλευτών, Νομαρχών, Δημάρχων , διευθυντών κρίσιμων υπηρεσιών να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προστασία του περιβάλλοντός μας γιατί αυτό θα κληροδοτηθεί  στα παιδιά όλων. Ας είναι υγιές , ας είναι όμορφο, ας είναι πρόκληση για ποιοτική ζωή, ας είναι το μέλλον του πλανήτη.

ΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ
1]Ε.ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ……………………………………….
2]Ε.ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ…………………………………….
3]Ε.ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ………………………………………
4] Ε.ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ *ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ*………………
5] Ε.ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ…………………………….
6] Ε.Ο.Σ ΜΟΙΡΩΝ………………………………………………………………………….
7] ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ *ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ*………………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου