Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΑΚΉ 21-9-2014

Ο σύλλογός μας συμμετέχει σε δραστηριότητα του Ορειβατικού Ηρακλέιου. έχουμε ήδη δηλώσει συμμετοχή για κάποια άτομα. Μέχρι αύριο το βράδυ αν θέλει κάποιος να δηλώσει συμμετοχή να μας το κάνει γνωστό στο 2841024150-6944382074.
Η δραστηριότητες είναι 2.

α. Φαράγγι Τσούτσουρα

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 5.30 • Β.Δ.: 1+
Είναι ένα φαράγγι εύκολο, εντυπωσιακό και αρκετά στενό, με μικρές αλλά συνεχείς καταβάσεις-ραπέλ, συνολικά 13, με τη μεγαλύτερη 32 μ. Το περπάτημα αρχίζει από κάποιο σημείο του δρόμου για Τσούτσουρα. Αρχικά είναι χωματόδρομος και μετά κατηφορικό μονοπάτι. Για να προσεγγίσουμε την είσοδο του φαραγγιού θα περπατήσουμε περίπου 30 λεπτά και η διάσχιση του φαραγγιού διαρκεί περίπου 5 ώρες. Η έξοδος του φαραγγιού είναι στον Τσούτσουρα.

β. Τσούτσουρας – Μαριδάκι – Άγιος Νικήτας

Αρχηγός: Φωτεινή Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1
Από το παραθαλάσσιο χωριό Τσούτσουρας θα ακολουθήσουμε παραλιακό μονοπάτι μέχρι το Μαριδάκι. Από εκεί θα προχωρήσουμε από μονοπάτι και αγροτικό δρόμο για το μοναστήρι του Αγίου Νικήτα. Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μπάνιο στις πανέμορφες παραλίες της διαδρομής. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή που είναι συναρπαστική με θέα το Λιβυκό πέλαγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου