Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

74η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2014 - ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ



ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ.  ΝΙΚΟΛΑΟΥ - Ε.Ο.Σ  #ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ# 
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ-ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ -ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ Γ.Γ.ΑΘΛΗΤΤΙΣΜΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ-Ο.ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ- Σ.Ε.Γ.Α.Σ.-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ TAEKWON.DO ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ  15-72.100-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΛ.ΦΑΧ.08410-24150-. Α.Φ.Μ. 090093522 ΔΥΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ  21-7-2014
ΠΡΟΣ  Μ.Μ.Ε.
ΘΕΜΑ:  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σαββατοκύριακο 19-20/7/2014 πραγματοποιήθηκε η 74η Πανελλήνια Ορειβατική συνάντηση στον Ψηλορείτη. Διοργανωτές ήταν ο Ορειβατικός σύλλογος Ηρακλείου μαζί με τον Ορειβατικό σύλλογο Ρεθύμνου. Συμμετείχαν περίπου 800 ορειβάτες από όλη την Ελλάδα. Τον Ορειβατικό σύλλογο Ε.Ο.Σ. ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ εκπροσώπησε μια ομάδα ορειβατών που ταυτόχρονα εκπροσωπούσε και την πεζοπορική ομάδα του Αγίου Νικολάου μετά από επικοινωνία με τον υπεύθυνο της ομάδας. Το Σάββατο το βράδυ έγινε το καθιερωμένο καλωσόρισμα και ανταλλαγή δώρων , μεταξύ των διοργανωτών και των προέδρων των Ορειβατικών συλλόγων. Ο πρόεδρος του Ορειβατικού συλλόγου Αγ. Νικολάου Κος Αλέξης Γεώργιος χαιρέτησε την εκδήλωση και καλωσόρισε τους ορειβάτες από όλη την Ελλάδα για λογαριασμό όλων των πεζοπόρων και Ορειβατών του Αγ. Νικολάου και αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τους διοργανωτές.
          Ακολούθησε επίδειξη κρητικών χωρών από ομάδα του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων καθώς και του ξεχωριστού χορού του Δικταίου Δια. Μπήκαν στον χορό όλοι σχεδόν οι συμμετέχοντες με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και ένα τρελό ορειβατικό ξεφάντωμα μέχρι τις 2.00 το πρωϊ. Το βραστό , ο λαπάς το κρασί ήταν άφθονα , προσφορά όλα από ντόπιους παραγωγούς.
          Οι σκηνές που είχαν τοποθετηθεί στο Οροπέδιο της ΝΙΔΑ και ήταν τόσο πολλές, έδωσαν ένα ιδιαίτερο βραδινό πηγολαμπιδικό χρώμα. Όμως και το πρωί με την ανατολή του ήλιου δημιούργησαν μια πανδεσία χρωμάτων απλωμένα μέσα στο σόπατο του οροπεδίου.
          Η διαδρομές το πρωί της Κυριακής ήταν 2. Η μία προς την κορυφή με διάρκεια 8 ωρών και ή άλλη προς το Καμαραϊκό σπήλαιο διάρκειας 6 ωρών. Η ομάδα που κατευθύνθηκε στην κορυφή αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα από την πυκνή ομίχλη, αλλά και από τον πολύ δυνατό αέρα . Λίγοι κατόρθωσαν να φτάσουν στον τίμιο σταυρό και να επιστρέψουν. Η άλλη ομάδα που ήταν και η πιο ολιγομελής, (περίπου 200 ορειβάτες) χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ,προσέγγισαν το Καμαραϊκό σπήλαιο και αφού έβγαλαν τις απαραίτητες φωτογραφίες , κάποιοι από αυτούς με φακούς κεφαλής κατέβηκαν μέχρι ενός ελεγχόμενου σημείου του σπηλαίου.
          Η επιστροφή στην βάση ,περίμενε τους ορειβάτες πάλι με κρασί, τυρί, ελιές, παξιμάδι και πολύ βραστό .
          Ακολούθησε αποχαιρετισμός με ευχές για το επόμενο ραντεβού στην 75η ΠΟΣ. Όμως δεν παραλείψαμε να δώσουμε ένα πιο σύντομο ραντεβού στο Οροπέδιο του Ρούβα στις 21 Σεπτεμβρίου στην Παγκρήτια Ορειβατική συνάντηση ,που θα διοργανώσει ο Ορειβατικός σύλλογος Μοιρών και ευχόμαστε να συμμετάσχουν περισσότεροι πεζοπόροι και Ορειβάτες από τον Αγ. Νικόλαο, ενωμένοι κάτω από την ίδια φιλοσοφία, αυτή, της αγάπης προς την φύση
 .
Για τον Σύλλογο


Γιώργος Αλέξης



















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου