Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

33η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΔΑΣΟΣ 2013



ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ.  ΝΙΚΟΛΑΟΥ - Ε.Ο.Σ  #ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ# 
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ-ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ -ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ Γ.Γ.ΑΘΛΗΤΤΙΣΜΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ-Ο.ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ- Σ.Ε.Γ.Α.Σ.-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ TAEKWON.DO ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ  15-72.100-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΛ.ΦΑΧ.08410-24150-. Α.Φ.Μ. 090093522 ΔΥΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ  15-9-13                                                          Αριθμ. Πρωτ. 560

ΠΡΟΣ
·        ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η 33η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΣΑΣ

          Πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, των εγκεκριμένων από την ορειβατική ομοσπονδία ορειβατικών συναντήσεων, των ορειβατικών συλλόγων της Κρήτης, η 33η Παγκρήτια Ορειβατική συνάντηση, στη θέση Αστιβιδωπό , του Κυπαρισσόδασους, πάνω  από την Κριτσά.
Συμμετείχαν 200 Ορειβάτες, πεζοπόροι, και φίλοι του βουνού και της φύσης από όλα τα μέρη της Κρήτης μαζί με τις οικογένειές τους. Διοργανωτής σύλλογος ήταν ο Ε.Ο.Σ. (ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΌΣ) ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ Αγ. Νικολάου. Παρά το ότι οι Ορειβατικές συναντήσεις γίνονται  μόνο από αναγνωρισμένους ορειβατικούς και πεζοπορικούς συλλόγους, πάντα γίνονται δεκτοί όλοι οι μεμονωμένοι πεζοπόροι, πεζοπορικές ομάδες, και οποιοσδήποτε φυσιολατρικός σύλλογος επιθυμεί .Να σημειωθεί εδώ ότι είχαν προσκληθεί όλοι οι σύλλογοι και ομάδες της Κρήτης που κάνουν πεζοπορικές και ορειβατικές δραστηριότητες.
 Οι Ορειβατικοί σύλλογοι και ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι παρακάτω.Ε.Ο.Σ. (Ορειβατικός) Χανίων, Ε.Ο.Σ. (Ορειβατικός) Ρεθύμνου, Ε.Ο.Σ. (Ορειβατικός) Ηρακλείου, Ε.Ο.Σ. (Ορειβατικός)  Μοιρών, Ε.Ο.Σ. (Ορειβατικός) Λασιθίου, Ε.Ο.Σ. (Ορειβατικός) ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ Αγ. Νικολάου, Ε.Ο.Σ. (Ορειβατικός) ΣΡΑΥΡΑΕΤΟΣ Ιεράπετρας. Φυσιολατρικός σύλλογος (ΦΥΣΗ) Ηρακλείου.
          Ο καιρός ήταν θαυμάσιος για την συγκεκριμένη περίπτωση. Το Σάββατο, με την έναρξη, (καλωσόρισμα των συμμετεχόντων) άρχισε να κατεβαίνει ομίχλη. Ετσι, το τοπίο έμοιαζε πραγματικά σαν κάτι το μαγικό. Στην είσοδο της εκδήλωσης , με την δήλωση συμμετοχής, ο κάθε ένας έπαιρνε μια τσάντα, με ένα αναμνηστικό μπλουζάκι, ένα χάρτη αναλυτικό και ένα βιβλίο με τις πεζοπορικές διαδρομές του Ε4 της Ανατολικής Κρήτης (Χορηγία της Περιφεριακής ενότητας Λασιθίου).Αφού τακτοποιήθηκαν οι Ορειβάτες , έγινε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων μεταξύ του διοργανωτή συλλόγου και  των άλλων συλλόγων.  Τον Ορειβατικό σύλλογο Αγ. Νικολάου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Κος Γιώργος Αλέξης , ο οποίος μάλιστα ανέλυσε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, έδωσε οδηγίες για την χρήση των χώρων του δάσους και τον τρόπο που θα έπρεπε να πεζοπορήσουν την επόμενη ημέρα καθόσον ο αριθμός των πεζοπόρων ήταν πολύ μεγάλος.
          Ο Κος Γιώργος Ζυγάκης από τον Ορειβατικό σύλλογο Ιεράπετρας ζήτησε τον λόγο κατόπιν και αναφέρθηκε «στην κακή διαχείριση των ΧΡΗΜΆΤΩΝ για την σήμανση του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 . Τα σήματα έχουν μπεί σε λάθος σημεία και πρέπει να επανατοποθετηθούν. Δεν ρωτήθηκε είπε κανένας από τους Ορειβατικούς συλλόγους (που είναι και οι εγκεκριμένοι αρμόδιοι φορείς, για να γνωμοδοτούν σε ορειβατικά και πεζοπορικά θέματα). Πάντα, κάτω από το τραπέζι περνάνε διάφορα θέματα για μας χωρίς εμάς είπε και μας δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά», κατέληξε.
          Στη συνέχεια ( με λίγο καθυστέρηση) σερβιρίστηκε το βραστό με το πιλάφι , που είχε την πινελιά του Μανόλη Θραψανιώτη , με την καταπληκτική σαλάτα (χορηγία του ST NICOLAS BAY)  . Όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για την νοστιμιά τους. Το κρασί και η ρακί ήταν άφθονη , δημιουργώντας το κέφι για τον χορό που στήθηκε. Την όμορφη Κρητική μουσική έπαιζαν τα νεαρά παιδιά  από την Κριτσά, Σφακιανός Γιώργος και Μπρόκος Νίκος,    μαζί με ένα Λαουτιέρη ορειβάτη από το Ρέθυμνο.
Η γεννήτρια σταμάτησε να λειτουργεί στις 24:00 ώστε να ξεκουραστούν οι Ορειβάτες για τις πεζοπορίες της επόμενης ημέρας.
          Νωρίς το πρωί της Κυριακής -6:30 -σερβιρίστηκε το πρωινό που είχε τσάι  ( το τοπικό βότανο της περιοχής-Αντωναϊδα ή καλοκοιμηθιά) , και παραδοσιακή Κριτσώτικη μιζυθρόπιτα  με μέλι. (7:00 η ώρα) έφυγε η πρώτη ομάδα για την κορυφή Τζίβη διάρκειας 7 ωρών , με ενδιάμεσα περάσματα , από την καρδιά του κυπαρισσόδασους. Αρχηγός ήταν ο Έμπειρος Ορειβάτης Ρουκουνάκης Μανόλης. Περίπου στις 9:00 έφυγε και η δεύτερη ομάδα , με κυκλική διαδρομή μέσα στο Κυπαρισσόδασος. Αρχηγός ήταν ο Γιώργος Αλέξης που γνωρίζει πολύ καλά το Κυπαρισσόδασος και τα μυστικά του. Και οι 2 ομάδες στο ξεκίνημά τους, περπάτησαν στο μονοπάτι με το καλντερίμι, για 10 λεπτά πριν μπουν στο δάσος και η επιστροφή τους ήταν από το ίδιο σημείο της Κατασκήνωσης, διαγράφοντας έτσι κυκλικές διαδρομές. Όλοι οι συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν και από τις 2 διαδρομές, λέγοντας κάποιοι μάλιστα, ότι δεν έχουν περπατήσει πιο όμορφες πορείες.
          Στις 14:00 , αφού είχε φτάσει και ο τελευταίος πεζοπόρος , σερβιρίστηκε η καθιερωμένη φασολάδα με Κριτσώτικο παξιμάδι και σαλάτα.
          Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος σε όλους. Ο αποχαιρετισμός ήταν αναπόφευκτος με ανανέωση της συνάντησης , για τον επόμενο χρόνο στο δάσος του Ρούβα , όπου θα διοργανώσει την 34η Ορειβατική συνάντηση ο Ορειβατικός σύλλογος Μοιρών. Μέχρι τότε ευχηθήκαμε καλές πορείες και καλές αναβάσεις με υγεία.

Την όλη εκδήλωση συνέδραμαν με την χορηγία τους και τους οποίους ευχαριστούμε πάρα πολύ οι παρακάτω:

1.     Θραψανιώτης Μανόλης (Πρόεδρος κοινότητας Κριτσάς)
2.     Αγροτικός συνεταιρισμός Κριτσάς
3.     Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου
4.     Ο πολιτιστικός σύλλογος Κριτσάς
5.     Το τμήμα νέων του πολιτιστικού συλλόγου Κριτσάς
6.     Η εταιρεία κάβα-ποτά SIGANOS A.E.
7.     Η εταιρεία ποτών-αναψυκτικών φλωραλ ΑΦΟΙ ΦΙΟΡΕΤΖΗ Ο.Ε.
8.     To ξενοδοχείο ST. NICOLAS BAY
9.     Το ξενοδοχείο ELOUNDA BEACH
10.                        Το κατάστημα αθλητικών ειδών ALEXISPORT
11.                        Τα καταστήματα κοσμημάτων ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΡΗΣ
12.                        Το κατάστημα μηχανολογικού εξοπλισμού MECHANICA SOLUTIONS
13.                        Το κατάστημα ελαστικών ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14.                        Η εταιρεία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα SIGLETON APPS- ΚΩΣΤΑΣ ΖΙΒΑΣ
15.                        Το τυπογραφείο ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ
16.                        Το κατάστημα μακετών και διαφήμισης IDEA PLUS
17.                        Ο συνεταιρισμός γυναικών Κριτσάς
18.                        Οι  νεαροί και φιλόδοξοι οργανοπαίκτες Σφακιανός Μανόλης και Μπρόκος Νίκος.

Επίσης ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν με την προσωπική τους εργασία για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης.



































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου