Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ-ΜΥΘΟΙ-ΜΙΝΩ (για φωτογραφίες βλέπε) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Αγ. Νικόλαος  7-2-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


          1. Πραγματοποιήθηκε Την Κυριακή η προγραμματισμένη πεζοπορία του Ορειβατικού συλλόγου Αγ. Νικολάου στην περιοχή των Μύθων Ιεράπετρας. Ταυτόχρονα είχε διοργανωθεί ήπια παιδική πεζοπορία με συμμετοχή και κάποιων ενηλίκων στην περιοχή του Αφορεσμένου . Η διαδρομή Από Μύθους προς την περιοχή Μινώ , με αρχηγό τον έμπειρο ορειβάτη με δίπλωμα οδηγού βουνού αρχαρίων Κο Ζυγάκη και με 9 ακόμη ορειβάτες, ξεκίνησε από παλιό μονοπάτι πάνω από τους Μύθους.
Στην διαδρομή για Μινώ η ομάδα διασταυρώθηκε με το φαράγγι του Ζωναρίου που είχε μια ενδιαφέρουσα υδάτινη συναυλία. Προχωρώντας και αφού σχεδόν ακούμπησε τις άκρες του Μεταξοχωρίου εισήλθε σε ένα πανέμορφο πευκόδασος τις περιοχής Μινώ, που κανείς δεν ήθελε να αποχωρήσει . Οι εναλλαγές των συστάδων από πεύκα με τα τραγουδιστά ποταμάκια που έρεαν ανάμεσά τους , έκαναν την ομάδα να σκεφτεί «Τύφλα να έχουν τα διαφημιζόμενα μέρη της άλλης Ελλάδας» . Η αγριάδα των πελώριων κρεμαστών βράχων των φαραγγιών μαζί με την ήρεμη ζωντάνια του πευκοδάσους Μινώ , συνέθεταν μια ορχήστρα  φυσικής αναζωωγόνισης . Το σπιτάκι με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις ανεμογεννήτριας και φωτοβολταϊκών , βιδωμένο στην καρδιά του δάσους , με τον γεράκο που μας προϋπάντησε ήταν ένα χάνι ξεκούρασης εμπλουτισμένο με την ρακί της Μαρίας , για μια ανάσα ξεκούρασης πριν τον πευκόφυτο δρόμο της επιστροφής. Κατεβα.ίνοντας ακούγαμε το απόκοσμο βουιτό από τα  νερά του φαραγγιού της Σαρακίνας και κάπου μας ερέθιζε η περιέργεια να δούμε την Σαρακίνα από κοντά να βρυχάται , όμως ο χρόνος μας ήταν πολύ λίγος και το αφήσαμε για άλλη φορά.
          Βάζουμε από τώρα πλώρη για την άλλη Κυριακή για το μοναδικό Αζιλακόδασος , όπου θα συμμετάσχουμε στην δραστηριότητα του Ορειβατικού Ηρακλείου και προσκαλούμε κάθε χαμογελαστό και περιπετειώδη στην παρέα μας.



    ΓΙΏΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου