Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ  3-2-20111

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 29/1/20011 διεξήχθη στην Αθήνα  η Ετήσια  Τακτική  Γενική Συνέλευση Των Σωματείων Μελών ης Ομοσπονδίας ,στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Το κυριότερο θέμα που αφορούσε τον σύλλογό μας  ήτα η βράβευση των καλύτερων αθλητών της        Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης . Από τον ορειβατικό Σύλλογο Γ. Σ . ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ βραβεύτηκε ο αθλητής της αγωνιστικής αναρρίχησης Νεκτάριος Κουλουγουσίδης ως ο καλύτερος αθλητής στην κατηγορία προαγωνιστική Α για το 2010. Η βράβευση έγινε παρουσία όλων  των  συλλόγων της Ομοσπονδίας  .
Μαζί με την βράβευση των αθλητών, η Ομοσπονδία έκοψε την  πίτα  της και στη συνέχεια ακολούθησε η Ετήσια  Τακτική  Γενική Συνέλευση Των Σωματείων Μελών ης Ομοσπονδίας.
Εκ μέρους του συλλόγου μας, παραβρέθηκε τόσο στη βράβευση όσο και στην Γενική συνέλευση η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρία Τζώρτζ, καθώς και η μητέρα του ανήλικου Νεκτάριου Μαργιούλα Ελισάβετ.
Από την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με το καλεντάρι της Ομοσπονδίας αρχίζουν οι αγώνες της αγωνιστικής αναρρίχησης για το 2011 με πρώτο αγώνα στον Αλμυρό Βόλου.
Από τον σύλλογό μας θα συμμετάσχουν οι αθλητές Μαρία Κουλουγουσίδου στην κατηγορία Προαγωνιστική Α και ο Νεκτάριος Κουλουγουσίδης , ο οποίος αλλάζει κατηγορία και ανεβαίνει στην Πανπαίδων .
Ο Νεκτάριος είναι ο μικρότερος αθλητής στην κατηγορία του ,  έχει να  ανταγωνιστεί  τους περσινούς πρωταθλητές και ο στόχος του είναι όχι μόνο μια καλή εμφάνιση στους αγώνες , αλλά και μια θέση στην τριάδα 
Για τους επόμενους αγώνες ετοιμάζονται τα δελτία και άλλων πρωταθλητών, εβελπιστώντας ότι  ο σύλλογος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα να συμμετέχει με  έξι αθλητές.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που έφερε σε αντιπαράθεση το προεδρείο της Ομοσπονδίας με πολλά σωματεία ήταν το σχέδιο για την αλλαγή κανονισμών εκπαίδευσης.. Επειδή διαπιστώσαμε ότι στο νέο σχέδιο κανονισμών υπάρχει η κατεύθυνση , να συνοδεύουν ομάδες πάνω στα βουνά όσοι έχουν βγάλει σχολές της Ομοσπονδίας μεσαίου επιπέδου και άνω καταψηφίσαμε την πρόταση του προεδρείου μαζί με άλλους συλλόγους και έτσι η απόφαση ήταν να συζητηθεί ξανά το θέμα στέλνοντας τα σωματεία προτάσεις.  Επίσης έγινε προσπάθεια να μειωθεί το υψόμετρο αλπικής ζώνης στην Ελλάδα με προφανή σκοπό να μη μπορούν να συνοδεύουν ορειβατικές ομάδες μέλη ορειβατικών συλλόγων πάνω από την αλπική ζώνη αλλά να χρειάζεται οδηγό βουνού μεσαίου και ανώτερου επιπέδου. Να σημειώσουμε ότι η Αλπική ζώνη σε όλο τον κόσμο αρχίζει από τα 1800 μ και η Ομοσπονδία ήθελε να την κατεβάσει στα 1500 μ με παγκόσμια πρωτοτυπία , την οποία φυσικά την καταψηφίσαμε.
Επειδή έχει αρχίσει να δημιουργείται πρόβλημα με διάφορα τουριστικά γραφεία ή μεμονομένους πολίτες που συνοδεύουν άτομα πάνω το βουνό με ή χωρίς οικονομικό όφελος,  σε ομάδες άνω των 5 , χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες γνώσεις ενός οδηγού βουνού ( Διάβασμα χάρτη και πυξίδας, γνώσεις πρώτων βοηθειών, ορειβατικής εμπειρίας και δίπλωμα αρχηγού αναβάσεων από την σχολή αρχαρίων τουλάχιστον της ΕΟΟΑ) η Ορειβατική Ομοσπονδία έχει συνεργασίες με διάφορα υπουργεία.
Ο στόχος της συνεργασίας με τα υπουργεία είναι να αποφευχθούν παράνομες ενέργειες που γίνονται πάνω στα βουνά με τουριστικά γραφεία ή μεμονομένους πολίτες που χωρίς γνώσεις δημιουργούν συνθήκες επικίνδυνες για την ασφάλεια  των πολιτών καθώς και με φοροδιαφυγή. Ήδη υπάρχουν εισαγγελικές παρεμβάσεις  σε κάποιες περιπτώσεις που ομάδες ορειβατών συνοδευόμενες από μη ειδικούς περί των ορειβατικών , είχαν ατυχήματα από λάθος ενέργειες των υποτιθέμενων αρχηγών.
Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν το σχέδιο του νέου κανονισμού εκπάιδευσης οδηγών βουνού της Ομοσπονδίας στο http://eos-agn-bio.blogspot.com/p/blog-page_11.html

          Οι προτάσεις του συλλόγου μας επεξεργάζονται και θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες στην Ομοσπονδία.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου