Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γ.Σ. *ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ*


Βρισκόμαστε στην ανάγκη να κάνουμε κάποιες αναφορές, επισημάνσεις και γενικά κάποιες παρατηρήσεις για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση που τους αναλογούν σαν Ορειβατικός σύλλογος Αγ. Νικολάου.
Στον Αγιο Νικόλαο υπάρχει και δραστηριοποιείται νόμιμα ένας και μόνο ορειβατικός σύλλογος και αυτός ονομάζεται *Γ.Σ. ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ* . Ένας σύλλογος που δραστηριοποιείτε στον Αγ. Νικόλαο από το 1994, οι δραστηριότητες του πολλές και ποικίλες. Ίσως για τους νέους φίλους άγνωστες και ξεχασμένες από τους παλαιούς συνοδοιπόρους Όποια άλλη ορειβατική κίνηση η ορειβατική δραστηριότητα στην περιοχή μας δε έχει να κάνει με τον Ορειβατικό σύλλογό μας που εκπροσωπείται νόμιμα από το εκλεγμένο Δ.Σ. και την πρόεδρό του.

Ξεκινώντας από την ιστορία του συλλόγου αναφέρουμε τα παρακάτω:
·        Ιδρύθηκε το 1994 με την επωνυμία ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ από τον καθηγητή φυσικής Αγωγής Γεώργιο Αλέξη. Με την ίδρυσή του αναγνωρίστηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και έγινε μέλος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας και αναρρίχησης, της ομοσπονδίας TAEKWONDO, της ομοσπονδίας, άρσης βαρών.
·        Η δραστηριότητές του έχουν να κάνουν με το χαμηλό , μεσαίο και υψηλό βουνό. Συμμετέχει ανελλιπώς κάθε χρόνο στις πανελλήνιες ορειβατικές συναντήσεις στα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας καθώς και στης γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας Ορειβασίας και αναρρίχησης, όπως επίσης και στις Παγκρήτιες ορειβατικές συναντήσεις.
·         Το 2001 συμμετείχε στην Ευρωοδοιπορία με αφετηρία την Κάτω Ζάκρο και κατάληξη το Στρασβούργο , όπου μέλη του συλλόγου μας με μασκότ μικρή ορειβάτισσα παρέλαβε την χαρουπένια σκυτάλη με το ενσωματωμένο μικροτσίπ καταγραφής των ομορφότερων σημείων της διαδρομής,  από την Πρίνα και μετά από 2 ημέρες ορεινής πεζοπορίας, την παρέδωσε στον ορειβατικό Λασιθίου. Η σκυτάλη πέρασε όλες τις μεγάλες βουνοκορφές της Ελλάδας και κατέληξε στο Στρασβούργο.
·        Έχει διοργανώσει σχολές αναρρίχησης και πρώτων βοηθειών.
·        Είχε δημιουργήσει ομάδα διάσωσης που σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε μέρος σε διάφορες καταστροφές προσφέροντας την βοήθειά του.
·        Συμμετέχει σε  περιβαλλοντικές ομάδες και υποστηρίζει σθεναρά την οικολογική ομάδα Αγ. Νικολάου.
·        Έχει συμμετάσχει με μέλη του σε αποστολές στις Άλπεις , στα Πυρηναία, Πολλές φορές στον Όλυμπο, Γκαμήλα (Πίνδος) , Φαράγγι του Βίκου, Φαράγγι Βουραϊκού, τα περισσότερα και δυσκολότερα Φαράγγια της Κρήτης και σε όλες τις βουνοκορφές της Κρήτης. Πολλαπλές διασχίσεις βουνών και συμμετοχή σε αναρριχητικά camp στο αναρριχητικό πάρκο της Καλύμνου.
·         Επίσης μέλη του σε συνεργασία με άλλους ορειβάτες έχουν περάσει το πολύ δύσκολο φαράγγι του ΧΑ στην Παχιά Αμμο.
·        Εχει οργανώσει και στο μακρύ παρελθόν αλλά και στο πρόσφατο παιδικές εκδρομές.
·        Σε συνεργασία με άλλους ορειβατικούς συλλόγους  έχει διοργανώσει διάφορες δραστηριότητες. Και το 2008 ανέλαβε την διοργάνωση της Παγκρήτιας Ορειβατικής συνάντησης στο Οροπέδιο του Καθαρού.
·        Εχει καθαρίσει πολλά ορειβατικά μονοπάτια καθώς και έχει κάνει την σήμανση σε άλλα..
·         Έχει ξεκινήσει ενέργειες για την θεμελίωση ορειβατικού καταφυγίου στην περιοχή Λιβάδι , στις πρόποδες του Λάζαρου. Ακόμη έχει ξεκινήσει την δημιουργία αναρριχητικού πάρκου στην περιοχή του Αγ. Νικολάου.
·        Μέσα από την συμμετοχή μελλών του συλλόγου στις συνελεύσεις και στις Πανελλήνιες  συναντήσεις της Ορειβατικής ομοσπονδίας , έχει κάνει γνωστό το όνομά του σε όλη την Ελλάδα. Κάποιες χρονιές με την δραστηριότητα του ξεπέρασε σε κατάταξη πολύ παλιούς και μεγάλους συλλόγους της Ομοσπονδίας.
·        Έχει ομάδα αναρρίχησης με πολλές και αξιόλογες θέσεις των αθλητών του σε Πανελλήνια πρωταθλήματα . Πρόκειται δεν να λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Αναρρίχησης 2011με αθλητή του. Στις 29 Ιανουαρίου η Ομοσπονδία βραβεύει τον αθλητή του τμήματος αναρρίχησης Νεκτάριο Κουλουγουσίδη για τις μεγάλες του επιτυχίες..

          Με όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του Αγιονικολιώτη, σαν μια εναλλακτική λύση φυγής από τα καθημερινά και σαν ένα δραστήριο φορέα φυσιολατρικής και αθλητικής φιλοσοφίας.
         
          Όπως θα μπορούσε εύλογα να συμπεράνει ο κάθε ένας , ο σύλλογος χρειάζεται να έχει πηγές εσόδων για  την εκπλήρωση των σκοπών του. Μια πηγή εσόδων είναι η εγγραφές νέων μελών και οι ετήσιες συνδρομές τους,  (με την μηνιαία συνδρομή του 1 €).
Επίσης οι συνδρομές από τις συμμετοχές στις πεζοπορίες και δραστηριότητες του συλλόγου.
Η οικονομική αυτοδυναμία του συλλόγου θα του δώσει την δυνατότητα να εκπληρώσει τους σκοπούς του όπως αναφέραμε παραπάνω. Καλούμε λοιπόν τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου όταν τους ζητείται η συνδρομή τους, είτε στις πεζοπορίες, είτε στην ετήσια  συνδρομή του μέλους, να την παρέχουν χωρίς προβληματισμό και δυσαρέσκεια.
          Επίσης καλούμε όλους του εραστές της φύσης να πλαισιώσουν τον σύλλογο , την ημέρα των εκλογών 5/2/2011, να εγγραφούν μέλη και να δώσει ο κάθε ένας τον καλλίτερο εαυτό του για να μπορέσει ο σύλλογος να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.
Η πόλη μας είναι μικρή και χρειάζεται να συσπειρώσουμε όλους όσους θέλουν να προσφέρουν, για την ανάπτυξη της φυσιολατρικής κίνησης του συλλόγου μας, χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπικά συμφέροντα. Θεωρούμε ότι όλες οι δραστηριότητες θα πρέπει να υπακούουν σε κανόνες και προγραμματισμό γιατί σε αντίθετη περίπτωση έχουμε πιθανές ανεπιθύμητες καταστάσεις. Σαν νόμιμος σύλλογος αναγνωρισμένος από την Γενική γραμματεία Αθλητισμού , την Ομοσπονδία Ορειβασίας και αναρρίχησης διέπεται από εσωτερικό κανονισμό και καταστατικό. Αυτό σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τον σύλλογο θα πρέπει να σεβαστεί το καταστατικό και τον εσωτερικό κανονισμό. Προσωπικές ερμηνείες, φιλοσοφίες και ενέργειες που δεν είναι εγκεκριμένες από το Δ.Σ. του συλλόγου , και χρησιμοποιούν  το όνομα του συλλόγου για προώθηση προσωπικών συμφερόντων , δεν εκφράζουν τον σύλλογο και θα τύχουν των ανάλογων απαντήσεων
         

Για το Δ.Σ.  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ –Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου