Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Α΄ 2011



Πρόγραμμα Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Ε.Ο.Σ.(ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ)    
                        2011 Α΄     2011 Α

Ιανουάριος 2011

Κυριακή 30 Ιανουαρίου
Κυπαρισόδασος-Κορυφή Τζίβη   
Αρχηγός: Αλέξης Γιώργος. Ώρες πορείας: 5
Ξεκινάμε από την στροφή στην είσοδο του Οροπεδίου Καθαρό. Αφού περπατήσουμε μέσα στο κυπαρισόδασος σε μια από τις πολλές διαδρομές που έχει ανηφορίζουμε προς τη κορυφή Τζίβη 1664 μ. Από εκεί κατηφορίζουμε σε μια άλλη διαδρομή για να βρεθούμε κοντά πάλι στο σημείο που ξεκινήσαμε

Φεβρουάριος 2011

Κυριακή 06 Φεβρουαρίου
Α)Πλάκα-Αφορισμένος(Παιδική)

Αρχηγός: Ατσαλή Μαρία Ώρες πορείας: 5

Πλάκα -Αφορισμένος (εναλλακτική Αιολικό Ελούντα-Αφορεσμενος) Παιδικη Εκδρομή
Β) Μύθοι-Κακόσκαλο -Μινώ

Αρχηγός: Ζυγάκης Νίκος Ώρες πορείας: 6

Από το χωριό μύθοι ανηφορίζουμε σε μονοπάτι προς το Κακόσκαλο και μετά στο Μινώ. Σε μια διαδρομή μέσα σε ένα περιβάλλον με άγρια φύση μπορούμε να γεμίσουμε ενέργεια τις μπαταρίες μας και να γυρίσουμε πίσω στην πόλη ανανεωμένοι.
Κυριακή 13 Φεβρουαρίου
Αζιλακόδασος-Συμμετοχή σε δραστηριότητα του Ορειβατικού Ηρακλείου
Αρχηγός Ομάδας Αγ. Νικολάου: Αλέξης Γιώργος
Δάσος Αζιλάκων -Αρχηγός: Σταθόπουλος Γιάννης     Ώρες πορείας: 5    Β.Δ.: 2
 Το περπάτημα θα ξεκινήσει από την περιοχή των Μαλίων (100 μ), ακολουθώντας ένα καλά διατηρημένο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο δάσος των Αζιλάκων, ένα μικρό αλλά πανέμορφο δάσος από αζίλακες στους πρόποδες του Όρους Σελένα (800 μ), που ευτυχώς δεν έχει δεχτεί ακόμη την ανθρώπινη παρέμβαση. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το παλαιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Σελιναρίου και μετά θα περπατήσουμε μέχρι τον Άγιο Γεώργιο στο Σελινάρι (160 μ). Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής θα είναι μέσα από καταπράσινες ρεματιές της Κρητικής γης. Η εκδρομή αυτή δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυσκολίες.
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου
ι Α)Πευκοδάσος Σελάκανο(Παιδική)
Αρχηγός: Ατσαλή Μαρία. Ώρες πορείας: 5
Σελάκανο. Κυκλικές διαδρομές μέσα στο Δάσος του Σελάκανου ,γνωριμία των παιδιών με το μοναδικό δάσος της περιοχής.
Β)Συμμετοχή σε δραστηριότητα του Ορειβατικού Ηρακλείου 
Απαραίτητη προυπόθεση συμμετοχής να γίνουν οι δηλώσεις με την καταβολή του χρηματικού ποσού συμμετοχής
 Αρχηγός:Αλέξης Γιώργος- Ρουκουνάκης Μανόλης
Κουρούτες – Ψηλορείτης - Λοχριά
Αρχηγός: Καλεμάκης Σπύρος     Ώρες πορείας: 2 + 8    Β.Δ.: 2 + 6
 Από το χωριό Κουρούτες (550 μ) στις νότιες υπώρειες του Ψηλορείτη θα προωθηθούμε το Σάββατο το απόγευμα με φορτηγάκι στην τοποθεσία Παρδί (700 μ). Από εκεί θα περπατήσουμε μέχρι το Καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος του ΕΟΣ Ρεθύμνου (1400 μ), όπου θα διανυκτερεύσουμε. Την Κυριακή θα ανεβούμε στην Κορυφή Τίμιος Σταυρός του Ψηλορείτη (2456 μ), την ψηλότερη της Κρήτης. Στην επιστροφή θα περάσουμε από το καταφύγιο και θα ακολουθήσουμε ένα δασωμένο μονοπάτι και χωματόδρομο που θα μας οδηγήσει στο χωριό Λοχριά (600 μ). Είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός και σχετική πείρα σε χειμερινές αναβάσειςμέχρι την Τετάρτη.
                                     Σάββατο 26-Κυριακή 27 Φεβρουαρίου
Α)Σάββατο-Κυριακή
Καταφύγιο Ορειβατικού Λασιθίου – Κορυφή Σπαθί
Αρχηγός: Αλέξης Γιώργος Ώρες πορείας: 2 + 8
Από το οροπέδιο Λιμνάκαρο όπου θα προωθηθούμε το Σάββατο με αγροτικά αυτοκίνητα (Εναλακτική λύση-2 ώρες πεζοπορία), ανεβαίνουμε στο καταφύγιο του Ε.0.Σ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ  όπου διανυκτερεύουμε. Το πρωϊ ξεκινάμε κορυφογραμμή και αφού συναντήσουμε το Ε4 ανεβαίνουμε στην Κορυφή Σπαθί (2148 μ.).Στην Επιστροφή αφού περάσουμε από το καταφύγιο και κατεβούμε στο Λιμνάκαρο θα κατέβουμε στο χωριό Αγ. Γεώργιος. Απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός
Β)Σάββατο (Παιδική ποδηλασία)
Αρχηγός: Καφετζάκης Κώστας
Σάββατο μεσημέρι στης 15.00 σε συνεργασία με τον Ναό της Ευαγγελίστριας ο Κώστας Καφετζάκης θα  οδηγήσει ολα τα παιδιά μαζί σε μια υπέροχη ποδηλατάδα.
Μάρτιος 2011
Κυριακή 06 Μαρτίου
Οροπέδιο Καθαρού-Κορυφή Χαλασμένου

Αρχηγοί: Ατσαλή Μαρία. Ώρες πορείας: 5

Στο Οροπέδιο Καθαρού,από τον Αφέντη Χριστό τον Μαλλώτη θα ξεκινήσουμε για να φτάσουμε στην κορυφή του Χαλασμένου από όπου θα απολαύσουμε την θέα στα Νότια Παράλια του Νομού με επιστροφή από την φανταστική πηγή των Κρυγιονέριδων
Κυριακή 13 Μαρτίου
Λάπαθος -Ψαρή Μαδάρα 1770 μ.
Αρχηγός: Ζυγάκης Νίκος-Αλέξης Γιώργος . Ώρες πορείας: 8
Από το χωριό Σύμη ανηφορίζουμε με τα αυτοκίνητά μας μέχρι τη  Λάπαθο , όπου τα αφήνουμε και πιάνουμε τις πλαγιές του βουνού της Οροσειράς Δίκτη μέχρι την κορυφή Ψαρή Μαδάρα 1770 μ. Αφού βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες και ατενίζουμε την καταπληκτική θέα που έχει ο κόσμος όταν τον κοιτάζεια από ψηλά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής από άλλη διαδρομή κάνοντας μια κυκλική πορεία μέχρι την Λάπαθο.
Σάββατο 19-Κυριακή 20 Μαρτίου
Κορυφή Λάζαρος
Αρχηγός: Ρουκουνάκης Μανόλης. Ώρες πορείας: 2 + 7
Από το οροπέδιο Καθαρού Το Σάββατο και μετά  από 2 ώρες περίπου διαδρομή κατασκηνώνουμε στο μικρό οροπέδιο Λιβάδι. Την Κυριακή το πρωί ανηφορίζουμε προς την κορυφή όπου μετά από 3 ώρες την ακουμπάμε. Αφού απολαύσουμε την θέα και βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες επιστρέφουμε στο οροπέδιο του Καθαρού
Κυριακή Κυριακή 27 Μαρτίου
Α) Καβούσι-Αβγος-Λάστρος Ώρες πορείας: 4
Αρχηγός:Προεστάκη Δέσποινα
Ξεκινάμε από το Καβούσι και προχωρώντας σε ένα παλιό μονοπάτι , αφού περάσουμε ένα παλιό οικισμό καταλήγουμε στην Λάστρο.

Β)Ποδηλασία .    Αρχηγός: Καφετζάκης Κώστας
Ποδηλατάδα για μεγάλους απο τις Λίμνες στον Καλολακο και συνέχεια μεχρι την Ελούντα.συνολική διαδρομή 3 ωρες
Απρίλιος 2011
Κυριακή 03 Απριλίου
Κρούστας – Ρωμανός 
Αρχηγός: Τζώρτζη Μαρία Ώρες πορείας: 5
      Θά ξεκινήσουμε από το χωριό Κρούστας και μετά από πορεία σε παλιά  μονοπάτια και κυρίως μέσα από μοναδικά δάση της περιοχής θα καταλήξουμε
 στην περιοχή του Ρωμανού. Η επιστροφή θα γίνει από διαφορετικά   σημεία  ξανά     στον Κρούστα.
Κυριακή 10 Απριλίου
Σελάκανο – Κορυφή Αφέντη
                        Αρχηγός: Αλέξης Γιώργος Ώρες πορείας: 2+8
Από τον οικισμό του Σελάκανου μετά από πεζοπορία 2 ωρών θα κατασκηνώσουμε σε σκηνές πάνω από την πηγή πολύ νερό.Την Κυριακή το πρωϊ θα ανέβουμε στην κορυφή Αφέντης Χριστός(2141 μ.) και μετά από συνολική διαδρομή 6 ωρών επιστρέφουμε στην κατασκήνωση και με πορεία 1,5 ωρών φτάνουμε στο Σελάκανο.
Κυριακή 17 Απριλίου
                                    Έξω Μουλιανά – Φαράγγι του Ρίχτη
                 Συμμετέχουμε σε δραστηριότητα του Ορειβατικού Ηρακλείου
Αρχηγός: Οικονομάκης Χρήστος     Ώρες πορείας: 5    Β.Δ.: 1 
 Εύκολη πεζοπορική διαδρομή σε ένα από τα ωραιότερα φαράγγια στην περιοχή της Σητείας, με πλούσια βλάστηση. Θα ξεκινήσουμε το περπάτημα λίγο έξω από το χωριό Έξω Μουλιανά (350 μ). Στην πορεία θα συναντήσουμε ένα γραφικό πέτρινο γεφύρι, εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων και έναν επιβλητικό καταρράκτη. Το φαράγγι καταλήγει στην ερημική παραλία του Ρίχτη. Θα επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή.

Κυριακή 24 Απριλίου
Πάσχα

            ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Συμμετοχή σε δραστηριότητα του ορειβατικού Αχαρνών.

ΤΑΝΖΑΝΙΑ - ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟΧριστούγεννα 2011 – Πρωτοχρονιά 2012

Μετά από οκτώ χρόνια διοργανώνεται και πάλι αποστολή στην Τανζανία που περιλαμβάνει ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής Uhuru Peak (5.895μ.), στο Κιλιμάντζαρο, επίσκεψη στη Ζανζιβάρη και σαφάρι στη ζούγκλα της Τανζανίας.Η αποστολή οργανώνεται από το τουριστικό γραφείο Α. Καμαρίτης και ΣΙΑ Ε.Ε. για λογαριασμό των μελών του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών.
Αρχηγός: Παύλος Παύλου

                                           ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Oι δηλώσεις συμμετοχής στις εξορμήσεις-και αναβάσεις  της ορειβατικής ομάδας θα πρέπει να γίνονται έγκαιρα(μέχρι την Πέμπτη το βράδυ).Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερθεί καθυστερημένα πιθανόν να μην υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθήσει την δραστηριότητα της ομάδας.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:Από τα γραφεία του συλλόγου(Αργυροκάστρου 15-Πάροδος Επιμενίδου)-Αγ. Νικόλαος.
ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Ι.Χ. Αυτοκίνητα μέχρι 20 άτομα. Για μεγαλύτερη συμμετοχή, με λεωφορείο.
ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Ο εκάστοτε αρχηγός.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Σακίδιο, άρβυλα, μπουφάν, ισοθερμικά ρούχα, αδιάβροχο άνω/κάτω, παγούρι, γυαλιά ηλίου UV, σκούφος, γάντια, μπατόν (μπαστούνι ορειβασίας, πραγματικό εργαλείο), φακός,προσωπικά είδη, ξηρά τροφή.Για υπαίθρια διανυκτέρευση επί πλέον. Σκηνή κάριμάτ (υπόστρωμα), υπνόσακος(ανάλογα με την εποχή).
Κάθε συμμετέχων στις δραστηριότητες του συλλόγου αποδέχεται ανεπιφύλακτα ότι φέρει όλη την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητά του.
Ο αρχηγός της εξόρμησης ανάλογα με της συνθήκες, έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος .Οι συμμετέχοντες ευθύνονται για τις πράξεις τους, εάν δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες του, καθώς επίσης δεν θα γίνονται δεκτοί σε επόμενη εξόρμηση του συλλόγου σε περίπτωση ανυπακοής στις οδηγίες του στις οποίες είναι υποχρεομένοι να πειθαρχούν.Επίσης ο αρχηγός έχει δικαίωμα να εμποδίσει την ανάβαση σε κάποιον που κρίνει ότι δεν πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για της συμμετοχές στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Ηρακλείου με δικά μας μέσα , η συμμετοχή είναι 5 € . Σε περίπτωση που θέλουμε να συμμετέχουμε με τα λεωφορέια του, τότε θα πρέπει να έχουμε εγγραφεί μέλη τιυ συλλόγου που η εγγραφή είναι 5 € και 15 € ετήσια συνδρομή έχτρα τα χρήματα που θα πληρώσουμε για το λεωφορείο Στα παραπάνω ποσά θα πρέπει να προσθέσετε την συμμετοχή του δικού μας συλλόγου 3 € για τα μη μέλη και 2 € για τα μέλη.

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ

1) Φακός- και εφεδρικός, μπαταρίες, λαμπάκι.2)Αλουμινοκουβέρτα.3)Φαρμακείο.4)Σπίρτα θυέλλης (αδιάβροχα). Ξηροί καρποί-σταφίδες-χουρμάδες.6)Γυαλιά ηλίου. 7)Σφυρίχτρα. 8)Πυξίδα. 9)Νερό. 10)Σακούλα σκουπιδιών-μεγάλη. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:1) Μπατόν τηλεσκοπικά. 2)Χάρτης τοπικός 1:50.000-πυξίδα-αλτίμετρο. 3) Σχοινί 20-40 μ. 6-7 χιλιοστά(βοηθητικό).4)Κυάλια ελαφριά, μικρού μεγέθους. 5)Σημειωματάριο-μολύβι. 6)Υπνόσακος για ύπνο εντός καταφυγίου.Εξειδικευμένος εξοπλισμός, όπως διανυκτέρευση στο ύπαιθρο, αναρρίχηση κ.λπ. απευθύνονται σε πολύ έμπειρους ορειβάτες και ξεφεύγει από τους σκοπούς του παρόντος σημειώματος
.ΝΕΑ
1) Από τα τέλη Νοεμβρίου 2006 ιδρύθηκε τράπεζα αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Στην Τράπεζα αίματος έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη του συλλόγου και οι οικογένειές τους όταν αντιμετωπίσουν ανάγκη. Ήδη το πρώτο αίμα υπάρχει στην Τράπεζα. Όποια μέλη επιθυμούν να δώσουν αίμα στην Τράπεζα αίματος μπορούν να το δηλώσουν στον αντιπρόεδρο Κ. Αλέξη Γεώργιο στο τηλ.6944382074 & 28410-24150 για να καταγραφεί και μετά να προσέλθουν στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου όπου θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να δώσουν αίμα για την Τράπεζα αίματος του ορειβατικού συλλόγου #ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ#.
2) Ξεκίνησε την οργάνωσή του το τμήμα ποδήλατου βουνού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου