Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Ποδηλατοδρομία την μέρα χωρίς αυτοκίνητα


Η απόφαση του Δήμου για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Όμως θα ήθελα να σημειώσω ότι , όπως σε όλες τις περιπτώσεις ηγεσίας , ο ηγέτης ηγείται δια του παραδείγματος, θα ήταν πολύ αντιγράψιμο προς τους πολίτες να έβλεπαν τους δημοτικούς  συμβούλους ή τους διοργανωτές να συμμετέχουν στην ποδηλατοδρομία αυτή. Επίσης παρά την δυσκολία της μορφολογίας του εδάφους για το ποδήλατο, είναι καλό να καλλιεργήσουμε από μόνοι μας την ιδέα ότι η ΧΡΗΣΗ του ποδηλάτου, κάνει καλό στην υγεία , στην τσέπη
 αλλά και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης. Όταν λοιπόν έχουμε πιστέψει ,την αξία της χρήσεις του ποδηλάτου για τους παραπάνω λόγους , τότε ακόμα και κάποιες δυσκολίες σε θέματα μορφολογίας του εδάφους που δημιουργούν δυσκολίες , μπορούν να ξεπεραστούν ευκολότερα.
Υπάρχουν και δυο ζητήματα που έχουν σχέση με την οδική συμπεριφορά των ποδηλάτων, καθώς και με αυτή των οδηγών αυτοκίνητων και μοτοσικλετών. Οι ποδηλάτες, και ειδικά τα νέα παιδιά ,θα πρέπει να εκπαιδεύονται από τους γονείς τους, πριν βγουν στους δρόμους για κυκλοφορία. Οι οδηγοί Αυτοκίνητων και μοτοσικλετών, θα πρέπει ίσως με κάποια φυλλάδια που ο Δήμος θα. εκδώσει, να παρακινηθούν για σεβασμό και καλλίτερη αντιμετώπιση των ποδηλατιστών. Παρά το ότι όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές υπάρχει το πρόβλημα της μορφολογίας , θα μπορούσε ο Δήμος στους δρόμους που επιτρέπει το πλάτος ή σε δρόμους που μπορεί να καταργηθεί η μια λωρίδα στάθμευσης οχημάτων , να δημιουργηθεί  μια λωρίδα κυκλοφορίας ποδηλάτων , οριοθετημένη από ειδικό καμπυλωτό καουτσούκ  καθώς και σε κάποια Κεντρικά σημεία κλωβοί στάθμευσης ποδηλάτων . Αν λοιπόν θέλουν οι άρχοντες μας να προωθήσουν την φιλοσοφία της κυκλοφορίας με ποδήλατο θα πρέπει να εφαρμοστούν τα παραπάνω προτεινόμενα .
Ας κατεβούν λοιπόν στον δρόμο δίνοντας το παράδειγμα  και ας δημιουργήσουν συνθήκες τέτοιες που να μπορεί ο Πολίτης να κυκλοφορήσει με ποδήλατο.

Γιωργος Αλεξης
Γυμναστης - Ερευνητης

Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου καλεί όλους τους λάτρεις του ποδηλάτου να λάβουν μέρος στην εκδήλωση «Στην πόλη χωρίς το Αυτοκίνητό μου» που διοργανώνεται με επιτυχία εδώ και τέσσερα χρόνια, στα πλαίσια τις «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» η οποία φέτος έχει το μήνυμα :
Ταξίδεψε Εξυπνότερα, ζήσε καλύτερα!
Για να γίνει πιο φιλόξενη η πόλη μας κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου θα παρακαλούσαμε τους συμπολίτες μας αλλά και τους γονείς που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους, να αφήσουν το Σάββατο το πρωί τα αυτοκίνητά τους όσο πιο μακριά γίνεται από το κέντρο της πόλης καθώς και από τη συγκεκριμένη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες.

Αφετηρία:
Κόμβος Κριτσάς
Τερματισμός: Το Θεατράκι της Λίμνης
Εκκίνηση: ώρα 11.00 π.μ.
Διαδρομή Α για μεγάλους:
Κ. Καραμανλή – Κοντογιάννη - Ρ. Καπετανάκη – Μαρίνα – Κεντρική
Πλατεία – Ρούσου Κουνδούρου – Κιτροπλατεία – Λιμάνι – Γέφυρα –Παραλιακός - Αμμούδι (επί τόπου στροφή) – Παραλιακός – Γέφυρα – –ΛίμνηΔιαδρομή Β για μικρά παιδιά:Κ. Καραμανλή – Κοντογιάννη - Ρ. Καπετανάκη – Μαρίνα – Κεντρική Πλατεία – Ρούσου Κουνδούρου – Γέφυρα – Λίμνη
Ενημέρωση για την κυκλοφορία:
Οι παρακάτω δρόμοι θα ανοίγουν και θα κλείνουν
διαδοχικά κατά τη διάρκεια της ποδηλατοδρομίας από τις 11.00 π.μ. έως το πέρας της εκδήλωσης:
Παραποτάμια οδός, Κυκλικός κόμβος έμπροσθεν ΑΣΤΕΑΝ, οδός Λατούς, οδός Αργυροπούλων, κόμβος Χορτατσών- Λατούς –Αναπαύσεως, Δημαρχείο - γωνία Ρ. Καπετανάκη-Κοντογιάννη, ακτή Νεάρχου, μαρίνα, οδός Μελετίου Μεταξάκη, οδός Κύπρου προς Πλατεία, κεντρική Πλατεία, οδός Ν. Πλαστήρα δεξιά προς Εθνική, οδός Πολυτεχνείου, οδός Κ. Στεφανάκη, οδός Ρ. Κουνδούρου, οδός 25ης Μαρτίου (γωνία ΟΤΕ), Ακτή Ιωσήφ Κουνδούρου (Twins), Γέφυρα Λίμνης, Εκκλησία Αγίας Ειρήνης, Λίμνη, οδός Ερυθρού Σταυρού στο ύψος Αθ. Διάκου.
Το κλείσιμο των ανωτέρω οδών θα είναι μικρής διάρκειας μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πορεία.
Η Υπηρεσία της Τροχαίας Αγ. Νικολάου, η Δημοτική Αστυνομία και το Λιμεναρχείο παρακαλούν τους αγαπητούς συμπολίτες μας να αποφύγουν τις μετακινήσεις με τα οχήματά τους το παραπάνω διάστημα και να διευκολύνουν όσο μπορούν την πορεία των παιδιών. Παρακαλούμε επίσης τα δίκυκλα να μην εμπλέκονται ανάμεσα στα ποδήλατα γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
Από το Δήμο Αγίου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου