Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΦΑΡΑΓΓΙ ΧΟΧΛΑΚΙΕΣ


Μήκος φαραγγιού : 3,5χλμ - Διάρκεια πορείας : 2 ώρες
Το φαράγγι στις Χοχλακιές ή Καρούμες βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νησιού, 8 χλμ νότια του Παλαικάστρου, στο δρόμο για τη Ζάκρο, περνά μέσα από το χωριό Χοχλιακιές και καταλήγει στον πανέμορφο κόλπο των Καρουμών.
Το φαράγγι ελίσσεται κάνοντας ζιγκ-ζαγκ μέσα στα απόκρημνα βράχια. Στο τέλος βρίσκεται η ανταμοιβή: Η έρημη, αλλά εκπληκτική παραλία των Καρουμών, όπου τα δέντρα παρέχουν σκιερή ανάπαυση και ρηλάξ.
Το μονοπάτι, όπου ακολουθεί ο οδοιπόρος είναι παράλληλο με το ρυάκι που έχει τρεχούμενο νερό στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Η οδοιπορία διαρκεί περίπου δύο ώρες (το πολύ) ξεκινώντας από τις Χοχλακιές και άλλες δύο ώρες επιστροφή στις Χοχλακιές. Την άνοιξη πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για λίγη αναρρίχηση για να μπορέσεις να περάσεις τις μικρές λιμνούλες που έχουν δημιουργήσει οι βροχές του χειμώνα.
Μπορείς επίσης να αρχίσεις την οδοιπορία από τον Αγκαθιά, που βρίσκεται δίπλα στο Παλαίκαστρο. Η διαδρομή έχει ως εξής: Παλαίκαστρο - Αγκαθιάς - Πλατύβολα - Παραλία στο Σκοινιά - Παραλία στις Καρούμες - Φαράγγι στις Καρούμες - Χοχλακιές - Παλαίκαστρο. Όταν φτάσεις στις Χοχλακιές, παίρνεις το λεωφορείο για να επιστρέψεις στο Παλαίκαστρο (τη Σητεία, ή τη Ζάκρο ανάλογα) Αυτή η δεύτερη διαδρομή διαρκεί περίπου 4 ώρες.

Βλάστηση μέσα από τα βράχια!!
Οι Καρούμες την άνοιξη
Οι Καρούμες μετά από δυνατή βροχή τον Απρίλιο
 
Μετά το φαράγγι κολυμπήστε στα καταγάλανα νερά της ερημικής παραλίας στις Καρούμες
Όταν βρέξει αρκετά, το φαράγγι μπορεί να περαστεί, αλλά με δυσκολία
Απολαμβάνοντας την πανδαισία των χρωμάτων μέσα στο φαράγγι
Είσοδος στο Φαράγγι στις Καρούμες
 
Προς Φαράγγι Χοχλακιών και Παραλία Καρούμες
Ελαιώνας στο χωριό Χοχλακιές κοντά στο φαράγγι
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου